Activiteitenkalender

VanTot / OpOmschrijving
 21-05-22Excursie: Thuisblijversexcursie naar de Zouweboezem o.l.v. Jeroen
Weliswaar is een week eerder de meerdaagse excursie naar Helgoland gepland toch leek het ons leuk om voor de thuisblijvers in deze maand nog een afsluitende excursie te organiseren. Maar ook de Helgolandgangers mogen uiteraard meteen weer mee. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar de zwarte sterns en purperreigers in de Zouweboezem bij Lexmond. Omdat het een aardig stukje rijden is zullen we vroeg vertrekken vanuit Zaandam om op tijd in dit natuurgebied aan te komen. We maken hier een mooie rondwandeling waarbij we via houten vlonders richting de zwarte sternkolonie gaan en deze van dichtbij kunnen bewonderen. Na de wandeling zullen we met de auto de toeristische route terugnemen langs de Lek richting Vianen om dan vandaar weer terug te keren naar Zaandam. Weliswaar is een week eerder de meerdaagse excursie naar Helgoland gepland toch leek het ons leuk om voor de thuisblijvers in deze maand nog een afsluitende excursie te organiseren. Maar ook de Helgolandgangers mogen uiteraard meteen weer mee. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar de zwarte sterns en purperreigers in de Zouweboezem bij Lexmond. Omdat het een aardig stukje rijden is zullen we vroeg vertrekken vanuit Zaandam om op tijd in dit natuurgebied aan te komen. We maken hier een mooie rondwandeling waarbij we via houten vlonders richting de zwarte sternkolonie gaan en deze van dichtbij kunnen bewonderen. Na de wandeling zullen we met de auto de toeristische route terugnemen langs de Lek richting Vianen om dan vandaar weer terug te keren naar Zaandam. Weliswaar is een week eerder de meerdaagse excursie naar Helgoland gepland toch leek het ons leuk om voor de thuisblijvers in deze maand nog een afsluitende excursie te organiseren. Maar ook de Helgolandgangers mogen uiteraard meteen weer mee. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar de zwarte sterns en purperreigers in de Zouweboezem bij Lexmond. Omdat het een aardig stukje rijden is zullen we vroeg vertrekken vanuit Zaandam om op tijd in dit natuurgebied aan te komen. We maken hier een mooie rondwandeling waarbij we via houten vlonders richting de zwarte sternkolonie gaan en deze van dichtbij kunnen bewonderen. Na de wandeling zullen we met de auto de toeristische route terugnemen langs de Lek richting Vianen om dan vandaar weer terug te keren naar Zaandam.
Vertrek: 6.00 uur vanaf het parkeerterrein van het NS-station Kogerveld aan de Veldbloemenweg te Zaandam.
Informatie: Aanmelden kan vanaf 23 april. Voor verdere informatie over deze excursie kunt u contact opnemen met Jeroen email jeroen@webspider.nl of tel. 06- 16155372. Aanmelden kan vanaf de aanmelddatum tot uiterlijk de donderdagavond voorafgaande aan de excursie , bij voorkeur via zijn email jeroen@webspider.nl
 04-06-22Luilakochtend boordevol Natuur
Op Luilakzaterdag organiseert vrijwilligersgroep De Crommenije, samen met medewerkers van de biologisch dynamische boerderij De Rodenburghoeve en Staatsbosbeheer, de traditionele natuurochtend op en rond de hoeve voor kinderen met hun (groot)ouders. De ochtend staat bol van leuke en spannende natuuractiviteiten, van het uitpluizen van uilenballen tot het bestuderen van de griezelige onderwaterwereld, met waterschorpioenen en zoetwaterpissebedden. Met medewerking van leden van de Roofvogelwerkgroep van de Vogelwacht Zaanstreek, een imker en de mensen van Staatsbosbeheer. Na een corona afwezigheid van twee jaar, gelukkig weer in de reprise. Het belooft opnieuw een leuke dag in de natuur van het boerenland te worden!
Aanvang: Van 10.00 tot 15.00 uur op de Rodenburghoeve, Busch en Dam 22 te Krommeniedijk (Uitgeest). Gratis toegang!
Informatie: Zie ook dit nieuwsbericht.
 05-06-22Wandelen over Water
Op deze Eerste Pinksterdag vindt weer het natuurevenement Wandelen over water van Staatsbosbeheer plaats in het Guisveld. Met de aanwezigheid van o.a. de informatie- en verkoopstand van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek. Ook kan er gebruik gemaakt worden van opgestelde telescoopkijkers. Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij naar de nieuwsrubriek op deze website.
Aanvang: De route is deze dag geopend van 6.00 uur in de ochtend tot 16.00 uur in de middag.
Informatie: Via www.facebook.com/StaatsbosbeheerZaanstreekWaterland
 06-06-22Wandelen over Water
Op deze Tweede Pinksterdag vindt weer het natuurevenement Wandelen over water van Staatsbosbeheer plaats in het Guisveld. Met de aanwezigheid van o.a. de informatie- en verkoopstand van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek. Ook kan er gebruik gemaakt worden van opgestelde telescoopkijkers. Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij naar de nieuwsrubriek op deze website.
Aanvang: De route is deze dag geopend van 9.00 uur in de ochtend tot 16.00 uur in de middag.
Informatie: Via www.facebook.com/StaatsbosbeheerZaanstreekWaterland
 10-10-22Grote najaarslezing
Ons lid Joke Stuurman-Huitema zal een lezing verzorgen met als titel Een natuurmix van zeven jaar Oostelijk Flevoland met uitstapjes naar aangrenzend gebied. Joke kennende is succes verzekerd. Zij zal mooie vogelfotoos laten zien en de samenhang aantonen van het biotoop met vogels, vlinders, insecten en bloemen. Inmiddels woont Joke samen met haar man Henk, ook lid van onze vereniging, al zeven jaar in Swifterbant en heeft veel fotografietripjes in deze polder en omgeving gemaakt. Komt dat zien en beleven.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. In De Stoomhal, Pakhuisplein 44 te Wormer. Leden en donateurs hebben vrij entree op vertoon van het toe te zenden toegangsbewijs, anderen betalen 2 euro aan de deur.
Informatie: Bij de Lezingencommissie Ruud Oudhaarlem of Ed Staats.