Lezingen

In het Zaans Museum worden over de dag heen vier lezingen gegeven. Deze lezingen zijn vrij toegankelijk met gereserveerde kaarten. Reserveren kan via de link onderaan deze pagina.
Voor eventueel resterende vrije plaatsen zijn op de dag zelf kaarten te verkrijgen bij de ontvangstkraam nabij het Zaans Museum of bij slecht weer bij de ontvangstkraam in het Zaans Museum.

Programma

Ruben Smit: Waddenzee

Ruben SmitRuben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. In 2002 promoveerde hij aan Wageningen Universiteit. Gedurende 6 jaar was hij universitair docent. Vanaf 2003 is hij professioneel natuurfotograaf en filmer. Als filmregisseur van natuurfilms maakte hij zijn debuut met 'De Nieuwe Wildernis' over de Oostvaardersplassen. Daarna volgde 'De Levende Rivier'. Ook is hij bekend als tv-persoonlijkheid bij Vroege Vogels, waarvoor hij vele prachtige natuuritems maakt. Ruben gaat ons meenemen naar de Wadden, een gebied waarover hij een natuurfilm maakt die binnenkort in première gaat.

Eric Menkveld: In het voetspoor van Jan P. Strijbos

Eric MenkveldEric is Gebiedsmanager bij Natuurmonumenten op Texel. Daarnaast is hij enthousiast vogelspotter en fotograaf. De grote passie van de in 1983 overleden Jan Pieter Strijbos was de natuur. Het liefst zwierf hij rond in de vrije natuur om daar te fotograferen en te filmen en er vervolgens over te publiceren. Vogels hadden een grote voorkeur. Voor zijn werk heeft hij o.a. van Vogelbescherming Nederland de Gouden Lepelaar ontvangen. Eric neemt ons mee op zijn pad.

Arjan Dwarshuis: The biggest year met Arjan Dwarshuis

Arjan DwarshuisArjan heeft van jongs af aan een fascinatie voor vogels. Inmiddels is Arjan professioneel gids voor de begeleiding van vogelexcursies- en reizen. In 2016 is hij er in geslaagd het wereldrecord vogelspotten aan te scherpen naar 6852 soorten in 40 verschillende landen! Zijn lezing gaat over deze fascinerende prestatie.

Camilla Dreef: Van vogelverhalen naar vogelbescherming

Camilla DreefCamilla Dreef is afgestudeerd bioloog. Zij is ambassadrice van de Vogelbescherming, verzorgt items bij het programma BinnensteBuiten in de hoop de bewustwording over de kwetsbare natuur te vergroten. Camilla heeft o.a. onderzoek gedaan naar het gedrag en broedsucces van lepelaars. Daarover heeft zij al eerder een fantastische presentatie gegeven voor onze vereniging. Op dit moment heeft zij een boek met 'Vogelverhalen' in voorbereiding.
(foto: Stijn Ghijsen; pers.kro-ncrv.nl)

Kaarten reserveren

U kunt kaarten reserveren voor maximaal twee van deze lezingen. Per lezing geldt een maximum van twee kaarten per aanmelding. Aanmelding dient in één keer te geschieden. Het is niet mogelijk om de aanvraag in verschillende stappen te doen of achteraf te wijzigen!