Programma zondag 15 april 2018

Het programma deze dag duurt van 10.00 – 16.00 uur.

Op deze feestelijke dag kan de bezoeker genieten van lezingen, vogelvaartochten en een infomarkt. Daarnaast is er een activiteitenprogramma voor de jeugd (van 6 tot 16 jaar).

Bereikbaarheid en parkeren

In verband met de verwachte drukte adviseren wij deelnemers uit de regio, indien mogelijk, met de fiets te komen. Er zal een bewaakte fietsenstalling voor dit evenement worden ingericht nabij het Zaans museum. Uw auto kunt u - tegen betaling - parkeren op het parkeerterrein van de Zaanse Schans.
Voor leden en donateurs is er een gratis parkeergelegenheid in de nabijheid ingericht. Locatie en meer informatie vindt u in de uitnodiging die u bij de Kieft of Kieftenpul heeft ontvangen.

Lezingen

In het Zaans Museum worden over de dag heen vier lezingen gegeven. Deze lezingen zijn vrij toegankelijk met gereserveerde kaarten. Voor eventueel resterende vrije plaatsen zijn op de dag zelf kaarten te verkrijgen bij de ontvangstkraam nabij het Zaans Museum of bij slecht weer bij de ontvangstkraam in het Zaans Museum.
Een korte beschrijving van de lezingen en mogelijkheid tot reserveren van kaarten vindt u hier.

Vogelvaartochten door de Kalverpolder

Vandaag kunt u op één van de 4 boten mee varen door de Kalverpolder. Een relatief klein Natura2000 natuurgebied, maar met ca. 60 broedvogelsoorten. In een vaartocht van ca. 45 minuten zal u ongetwijfeld diverse soorten kunnen zien of horen. Aan boord is een gids van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" die u meer zal vertellen over het gebied en de daarin voorkomende vogels. Dus neem uw verrekijker mee!
De boten leggen aan bij het pad naar de uitkijktoren.
De vaartochten zijn toegankelijk voor iedereen; er zijn GEEN plaatsen te reserveren.

Infomarkt

Op de infomarkt treft u diverse organisaties aan die u kunnen informeren over vogels en natuur. Op de nabijgelegen uitkijktoren kunt u informatie krijgen over verrekijkers en telescopen. En natuurlijk gebruiken!
De organisaties die deelnemen zijn:

  • Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek"
  • Vogelbescherming Nederland
  • Werkgroep Roofvogels en Uilen
  • SOVON
  • Landschap Noord Holland
  • Staatsbosbeheer
  • Platform Veenweidegebieden
  • Stichting Vogelreizen
  • KNNV/KMZ
  • De Kijkerspecialist

Jeugdpark

Voor de jeugd van 6-16 jaar is een jeugdpark met diverse activiteiten op het terrein van Stichting Kalverpolder aan de Kalverringdijk. Er vaart continu een pendelboot tussen dit terrein en de uitkijktoren.

Tijdschema

Het volledige tijdschema van deze dag is hier te downloaden als pdf.