KNNV vogelexcursie over het IJsselmeer

logo KNNVlogo natura 2000Datum: 07-09-2008
Bron: Persbericht KNNV

Met het ms. Friesland, de voormalige veerboot naar Terschelling, wordt een 5 uur durende tocht gemaakt langs gerenommeerde vogelspots. In het kader van een Natura 2000 projekt wil de KNNV tonen hoe belangrijk het IJsselmeergebied is voor overwinterende eenden. De route is gepland langs het nieuwe vogeleiland De Kreupel, Steile Bank onder Gaasterland en de Val van Urk / Enkhuizer Zand.

Ervaren vogelaars zijn aan boord om de vogels aan te wijzen en te benoemen. Ook komen tijdens de tocht een drietal korte beamerpresentaties over o.a. de vogels op De Kreupel en de betekenis van het IJsselmeer als vogelgebied. Daarnaast is er aan boord een expositie over dit Natura 2000-gebied en een uitgebreide informatie/ verkoopstand van de KNNV. Ook wordt een natuurpuzzel gepresenteerd waarmee een leuke prijs te winnen is.

Deze excursie wordt georganiseerd op zondag 7 december door de afdeling Hoorn/West-Friesland van de KNNV, vereniging voor veldbiologie.

De boot vertrekt om half elf van de steiger in Enkhuizen en meert daar rond half vier weer af. Aan boord zijn broodjes, soep en drinken verkrijgbaar. Deelname aan deze vaarexcursie kost in de voorverkoop €15,- en basisschoolleerlingen betalen €10,-.

Tot 1 december zijn kaarten verkrijgbaar via dehoornbloem@hoorn.knnv.nl

Meer informatie op de site www.knnv.nl/hoorn