Eerste Grutto 2009

Datum: 18-02-2009
Bron: Commissie Tellingen en Inventarisaties en zaanstreek.waarneming.nl

Op woensdag 18 februari is de eerste Grutto van 2009 in de Zaanstreek waargenomen. De waarnemers - Ingmar van der Brugge en Bob van Duin - namen onafhankelijk van elkaar de vogels waar in de Krommenieër Woudpolder en fouragerend op een stukje plas-dras in de Enge Wormer. Deze eerste vogels zijn een voorbode van wat komen gaat. De Grutto is een van de eerste zomergasten die weer terugkeert naar zijn broedgebied in de Zaanstreek. Spoedig zullen ook andere soorten volgen.

De waarneming van deze eerste Grutto is niet toevallig. In deze periode zijn er in heel de Zaansteek diverse vogelaars op pad om de terugkerende zomergasten te spotten. Door het melden van deze eerste waarnemingen, op onze pagina's op zaanstreek.waarneming.nl, is het mogelijk om ieder jaar een overzicht te geven van de aankomstdata van onze zomergasten; een zogenaamd fenologie-overzicht.

Ook nieuwsgierig geworden wanneer welke vogel terugkomt, kijk dan naar de overzichten in de rubriek waarnemingen. Benieuwd wanneer de eerste waarnemingen van dit jaar worden gedaan, bekijk dan het actuele overzicht op zaanstreek.waarneming.nl.

Links