Foto-expositie in Evean Guisveld

Datum: 8-4-2009
Foto's: ©Rob Koeman

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" exposeert natuur- en vogelfoto's met als titel Jong & Oud in de Zaanse veenweidegebieden. De expositie vindt plaats van 7 april tot en met 29 mei in Evean Guisveld, George Gershwinstraat 207, Zaandijk.

Vitrine uit expositieDe ruim 40 foto's tonen het Zaanse landschap en zijn vogelbevolking in alle pracht, waarbij de nadruk ligt op weide,- moeras,- en watervogels en hun jongen. Vrijwel alle foto's zijn gemaakt door diverse natuurfotografen van de vereniging zelf. Naast foto's zijn er ook enkele vitrines met opgezette vogels en publicatie van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek"

De Zaanstreek is nog rijk aan vele vogels en er komen jaarlijks erg veel vogelsoorten tot broeden in onze streek. Wie kent niet de mooie open polders, zoals de Polder Westzaan met het Guisveld, De Reef en het Westzijderveld, de Polder Oostzaan en het bekende Wormer- en Jisperveld. Allemaal pareltjes in een verder verstedelijkt gebied met een kenmerkende flora en fauna en dat wordt juist met deze foto-expositie in beeld gebracht.

De expositie is te zien op de begane grond en de eerste en tweede etage van het verzorgingscomplex en dagelijks, zowel overdag als 's avonds te bezoeken.

Paneel uit expositie