Open dagen Fort bij Krommeniedijk

Datum: 4-2-2010
Bron: Pers- en Propaganda Commissie (P.P.C.)

Op zaterdag 6 en zondag 7 maart worden - evenals vorig jaar - Open Dagen bij het Fort Krommeniedijk gehouden voor het geïnteresseerde publiek. Ook deze keer is het een samenwerking tussen de Vrijwilligersgroep Fort bij Krommeniedijk en de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek".

Aan de noordzijde van het fort worden enkele weidepercelen opnieuw geïnundeerd (plasdras gezet), waardoor veel vogels worden aangetrokken aan het begin van deze trektijd. Vorig jaar werden er ook zeer veel vogels en soorten waargenomen vanaf het vogelkijkpunt. Op het kijkpunt bovenop het fort zijn deskundige leden van onze vereniging aanwezig om het publiek het nodige te vertellen en te laten zien over de aanwezige vogels. Een unieke kans om (iets) meer te leren over de (Zaanse) vogels.

Naast het kijkpunt, veilig te bereiken van een niet steile 'klim' naar de bovenzijde van het fort, zullen er enkele informatie- en verkoopkramen aanwezig zijn van diverse (natuur)organisaties. Ook de PPC info- en verkoopstand zal opgesteld worden. Tot slot worden er onder deskundige leiding zeer informatieve rondleidingen gegeven door en om het fort.

Dus zaterdag 6 en zondag 7 maart valt er van alles te beleven:

  • Begeleide Rondleidingen
  • Informatie- en Verkoopstands
  • Vogeluitkijkpunt
  • Te koop koffie, koek, soep, belegde broodjes etc.

Openingstijden: van 9.30 uur tot 16.00 uur (op beide dagen)
Entree: €2,- voor elke bezoeker. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Kijk voor meer info op: www.fortbijkrommeniedijk.nl

KOM EENS LANGS EN BELEEF EEN MOOIE DAG VOGELS EN FORT KIJKEN