Beleef de lente live !

Datum: 19-2-2010
Bron: Persbericht Vogelbescherming Nederland

Ook dit jaar kan iedereen weer volop meegenieten van wat er zich allemaal afspeelt in een vogelnest. Op 1 maart worden de webcams van Vogelbescherming Nederland aangezet en vanaf dat moment kan iedereen het wel en wee in acht verschillende vogelnesten volgen. Deze keer staan de camera's opgesteld bij de steenuil, torenvalk, kerkuil, ooievaar, boerenzwaluw, koolmees, boomklever en, spectaculair: bij de oehoe. Op www.beleefdelente.nl zijn de avonturen van de vogels 24 uur per dag te volgen.

Parende Ooievaars
Parende Ooievaars; © Foto Natura

Voor het vierde jaar op rij is op www.beleefdelente.nl te zien hoe vogels een nest bouwen, baltsen, eieren leggen, broeden en af- en aanvliegen met voedsel voor hun jongen. Romantiek en drama waren vorige jaren aan de orde van de dag; parende ooievaars en ijsvogels, holenduiven die torenvalken uit hun nest verjoegen en aarzelend uitvliegende steenuiltjes stonden garant voor een paar spannende vogelsoaps. Dit jaar belooft het met de grootste uilensoort ter wereld - de oehoe, waarvan er slechts enkelen in ons land broeden - een spectaculaire aflevering van Beleef de Lente te worden.

Op de site zijn dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. De verschillende vogels zijn 24 uur per dag te volgen, wat veel waardevolle onderzoeksgegevens oplevert. De camera's blijven tot 1 juli aan.