Open Boerderij Dag op biologische boerderij Jan Rutte

Datum: 4-6-2010
Bron: Ed Staats en Rob Koeman

Op zondag 13 juni wordt er op en rond de biologische boerderij van natuurboer Jan Rutte aan het Westerwindpad nabij de Westzanerdijk in Zaandam een Open Boerderij Dag gehouden, net als vorig jaar.

De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud o.a. wol spinnen, een demonstratie schilderkunst door 15 kunstschilders, een foto-expositie van natuurfotografen en er is een infostand over het veebedrijf. Daarnaast is er ook voor kinderen van alles te beleven.

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" is via de Werkgroep Polder Westzaan aanwezig met de informatiestand en een vogeluitkijkpunt. Er wordt informatie gegeven over de Zaanse (weide)vogels en over de vereniging, terwijl op het uitkijkpunt met telescoopkijkers de aanwezige vogels nader kunnen worden bekeken. Er valt veel over vogels en de herkenning daarvan te leren!

Jan Rutte heeft een echte biologische boerderij en is een uitstekende 'natuurboer'. Op zijn weilanden, die als een rijk weidevogelgebied beheerd worden, komen erg veel weidevogels tot broeden en worden de jonge kuikens ook nog eens vliegvlug. Er is hier sprake van een prima 'natuurboer' met grote liefde voor de natuur en de weidevogels!

De boerderij is te bereiken via (het begin van) de Westzanerdijk in Zaandam en het Westerwindpad. De boerderij is direct gelegen aan dit fiets- en wandelpad in het Natura 2000 gebied van de Polder Westzaan en het Westzijderveld.