De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" exposeert in Oostzaan

Datum: 24-06-2010
Bron: P.P.C.

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" exposeert een serie foto's in het Gemeentehuis Oostzaan / Dorpscentrum De Kunstgreep, Kerkbuurt 4 in Oostzaan van 23 juni tot 16 augustus.

De expositie is getiteld 'de vogels van het Oostzanerveld en Twiske' en bestaat uit vijf thema's: weidevogels, rietvogels, eenden, Zaanse landschappen en oude agrarische werkzaamheden. De foto's uit alle vijf thema's zijn gegroepeerd bij elkaar en te bekijken op zowel de begane grond als de eerste etage van het Gemeentehuis annex Dorpscentrum. Bij enkele thema's zijn grootformaatfoto's opgehangen.

Er is tevens foldermateriaal van onze vereniging aanwezig en een informatiebord over alle activiteiten van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek".

Overzicht van thema rietvogels

Overzicht van thema rietvogels; ©Rob Koeman

De natuurfoto's zijn allemaal gemaakt door leden van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" (o.a. Joke Stuurman, Luuk Plekker, Kees de Jager, Roel & Ed Staats, Martin Nooij, Cees Brinkman, Rob v.d. Woude en Ton Tuinman).

Bij elk thema is tevens een korte verklarende tekst te lezen. Mooie foto's van vogelsoorten zoals grutto, tureluur, watersnip, blauwborst, rietzanger, kleine karekiet, smient en krakeend zijn te bekijken en te bewonderen. Deze expositie geeft een prachtig beeld van de Zaanse natuur, het Zaanse landschap en haar vogelbevolking.

Dorpscentrum De Kunstgreep is overdag geopend van 9.00 uur tot en met 17.00 uur, alsmede meestal 's avonds.