Inundatie weekend Fort Krommeniedijk

Datum: 18-02-2011
Bron: P.P.C. en Werkgroep Fort bij Krommeniedijk

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart vindt het inundatie weekend Fort Krommeniedijk plaats. In dit weekend - georganiseerd door de werkgroep Fort bij Krommeniedijk en de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" - is het mogelijk om vanaf het dak van het fort te kijken naar de (hopelijk) vele vogels die profiteren van het geïnundeerde (plasdras gezette) land voor het fort.

Door het onderwater zetten van het gebied, wordt een schitterend plek gecreëerd voor de vele (water)vogels die in deze tijd op doortrek zijn of net aankomen in hun broedgebied. Het laagje water zorgt zowel voor een gedekte tafel als een veilige slaapplaats. Door het water komt het bodemleven naar boven en is makkelijk te bereiken voor de vele snavels. Tevens zorgt het water ervoor dat (land)roofdieren niet bij de slapende vogels kunnen komen.

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" is deze dagen aanwezig om het publiek het nodige te vertellen en te laten zien over de aanwezige vogels. Er zullen op het vogelkijkpunt - op het dak van het fort - diverse telescopen aanwezig zijn om de vogels nog beter te kunnen bekijken.

Naast het kijken naar vogels is het mogelijk het fort van binnen te bezichtigen en zijn er enkele informatie- en verkoopkramen aanwezig van diverse (natuur)organisaties, waaronder die van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek".

Openingstijden: van 10.00 uur tot 16.00 uur (op beide dagen)
Entree: €2,00 voor elke bezoeker. Kinderen tot 12 jaar gratis.