Open Boerderijdagen bij boeren Rutte en Boekel

Datum: 24-03-2011
Bron: Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek"

Stand VogelwachtHet lentegevoel begint weer te kriebelen. En dat geldt ook voor de dieren op de boerderij en de vogels in het veld. Vandaar dat er op zaterdag 2 april zelfs twee Open Agrarische Boerderijdagen worden gehouden en wel bij boer Jan Rutte aan het Westerwindpad in Zaandam en bij boer Bram Boekel aan de Vaartdijk 4 A te Assendelft.

De Open Dagen beginnen om 9.30 uur en duren tot 16.00 uur. Op beide locaties in samenwerking met de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek". Bij beide boeren staan de stallen open voor jong en oud want er zijn in deze lenteperiode veel jonge dieren te bewonderen en valt er veel te beleven op en rond de boerderij.

GruttoBij boer Bram Boekel in Assendelft is er een uitgebreide stand met informatie van de Werkgroep Roofvogels en Uilen van de Vogelwacht en wordt het kijken naar de vogels niet vergeten, terwijl bij boer Jan Rutte de Vogelwacht zowel met een informatiestand als vogelkijkpunt aanwezig is. In het land rondom de boerderij zijn op dat moment erg veel weidevogels bezig met hun nesten en dat is prachtig te zien vanaf het vogelkijkpunt. Daar staan vogelaars klaar met hun telescoopkijkers om informatie te geven en om de diverse (weide)vogelsoorten te leren kennen.

Bij boer Rutte zijn eveneens stands met hun hobbywerk te zien van de Zaanse Amateur Fotoclub en de Zaanse Schilderskring. Beide boerenfamilies geven zelf ook veel informatie op deze dag over hun biologische boerenbedrijf. Het is dus zeker de moeite waard om middels een fietstochtje op één of beide boerderijen langs te komen voor het ultieme lentegevoel en het genieten van het boerenland met daarin de vele vogels!