Wandel mee langs De Groene Stelling

Datum: 31-03-2011
Bron: Persbericht werkgroep Fort bij Krommeniedijk

Op zaterdag 9 en zondag 10 april kunt u wandelen langs onderdelen van de Stelling van Amsterdam. De tocht voert vrijwel uitsluitend over middeleeuwse dijken. Wandelaars volgen de loop van de Crommen IJe, eens de belangrijkste vaarweg tussen de steden Haarlem en Alkmaar. Als u vorig jaar ook al meewandelde, zult u merken dat de tocht dit jaar iets anders loopt.

Ook als u niet wandelt bent u tijdens deze open dagen van harte welkom in het Fort bij Krommeniedijk en het nabijgelegen kerkje. In beide gebouwen staan vrijwilligers klaar om u te ontvangen en wegwijs te maken. Kinderen kunnen in het fort een speurtocht doen. De open dag is een mooie gelegenheid om twee nieuwe tentoonstellingen in het fort te bekijken. Tom van Hooff richtte een tentoonstelling in over de Eerste Wereldoorlog. Vereniging Oud Uitgeest verzorgde een historische tentoonstelling.

Wandelaars kunnen vanaf het Fort bij Krommeniedijk doorlopend starten tussen 9.00 en 13.00 uur. Het fort en de kerk zijn open tot 16.00 uur. Deelname aan de wandeltocht kost €4 (€3 voor leden van De Laatste Loodjes en Beschermers van Landschap Noord-Holland). Hiervoor ontvangt u een wandelkaart, een routeboekje met aandachtspunten onderweg en gratis toegang tot het fort. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee. Zij krijgen na inlevering van hun wandelkaart een glas limonade. Er zijn tochten van 8 en van 14 kilometer.

Het fort bij Krommeniedijk ligt aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij het kerkje van Krommeniedijk. Meer informatie is te vinden op www.fortbijkrommeniedijk.nl.
Deze dag wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Fort bij Krommeniedijk en Wandelsportvereniging De Laatste Loodjes.