Wandelen over water 2011

Datum: 15-05-2011
Bron: Staatsbosbeheer

Er is voor de echte wandelaars over water een onvergetelijke speciale attractie gemaakt. U kan lopen over water zonder daarvoor eerst getraind te hebben. Overtuiging en wilskracht is voldoende. De route is 4 kilometer lang, de eilanden zijn met elkaar verbonden met tijdelijke bruggen. De start is achter NS station Wormerveer. Het pad is niet verhard dus goede schoenen of laarzen is aan te raden. De route kan geheel zelfstandig gelopen worden. Deelname is gratis en honden zijn verboden!

Zondag 12 juni
Wandelen over water; ©Martin Nooij

Al om 6 uur in de ochtend kunt u gaan wandelen door één van de stilste gebieden van de Zaanstreek. De ontwakende natuur laat op dit tijdstip zachtjes van zich horen. Vrijwilligers van de vogelbeschermingwacht "Zaanstreek" laten u met grote telescoopkijkers de vogels van dichtbij bewonderen. Het lopen over trilveen waar de orchideeën en het vleesetende plantje ronde zonnedauw in bloei staan is een belevenis op zich. We sluiten de wandelroute weer om 17 uur in de middag.

Als u een avontuurlijke nachtbelevenis wilt dan kunt u vanaf 22 uur de nachttocht maken. Alleen begeleid door het licht van de maan en de sterren. Dit mag u niet missen, ontdek dat uw zintuigen toch nog werken zoals in de oertijd. In het donker kun je beter ruiken en horen, maar beweeg je ook voorzichtiger. Tijdens de nachtelijke tocht zijn er onverwachte ontmoetingen die u niet snel zult vergeten. Bij terugkomst is er tijd om even na te praten onder het genot van een drankje en streekeigen muziek van de troubadour

Maandag 13 juni

Het wandelpad is tussen 9 en 17 uur geopend. Halverwege de wandelroute is een leuke en vooral natte activiteit. De kinderen worden uitgenodigd om onderzoek in de sloot te doen met een schepnetje. De gevangen beestjes worden onderzocht en alle vragen van de kinderen worden beantwoord. Natuurlijk is er langs de gehele wandelroute aandacht voor de kinderen. Er staan uitdagende opdrachten die de kinderen veel kunnen leren over de natuur. Bij het eindpunt kunnen de kinderen van hout en takken dieren maken.