de Kieft vernieuwd

Datum: 31-05-2011
Bron: P.P.C. en redactie de Kieft

Hij valt zeer binnenkort bij alle leden op de deurmat, de geheel vernieuwde Kieft. De oude blauwe omslag, met de fraaie kievittekening van Jos Zwarts prominent op het voorblad is verdwenen. Hiervoor in de plaats gekomen is een full-colour omslag met diverse foto's, verwijzend naar de artikelen in het betreffende nummer. Verder staan op de voorzijde direct de jaargang- en nummeraanduiding en enkele onderwerpen uit het betreffende nummer vermeld. De naam is nog wel vertrouwd: de Kieft.

Het besluit om de Kieft van een nieuw jasje te voorzien is mede genomen door het toetreden tot de P.P.C. van Martin Nooij. Martin heeft aangeboden om zijn meer dan veertig jaar grafische ervaring te benutten voor de eindopmaak van de Kieft en het maken van een nieuwe, modernere omslag. Met de komst van Martin is het mogelijk om meer digitale mogelijkheden te benutten.

Omslag de KieftEr is tevens besloten tot de overgang naar een andere drukker. Deze nieuwe drukker - Prepress4u - biedt meer drukmogelijkheden en het is mogelijk om de omslagen per editie te bestellen. Hierdoor is de omslag te voorzien van de juiste jaargang- en nummeraanduiding, headlines die verwijzen naar de inhoud en enkele bijbehorende (vogel)foto's. Ook zijn de mogelijkheden en afdrukkwaliteit van foto's tussen de teksten veel beter, waardoor er ook meer gebruik gemaakt zal worden van foto's bij de artikelen.

Voor het opbouwen van een fotoarchief zijn inmiddels diverse (digitaal) fotograferende leden benaderd. Van hen zult u het nodige fotowerk in de Kieft gaan tegenkomen.

Meer weten over de geschiedenis van de Kieft ? Kijk eens op de redactiepagina.