Website in een nieuw jasje

Datum: 18-06-2011
Bron: werkgroep website

Na een forse vernieuwing van de Kieft heeft nu ook de website een nieuw jasje gekregen. De veranderingen zijn niet zo groot als bij de Kieft, maar geven de site wel een andere aanblik. De meest in het oog springende verandering zijn de veranderde kleurstelling van het menu en de opzet van de homepage.

Het menu is opgefrist door de grijstinten die gebruikt werden te vervangen door blauw met wit. De leden zullen de blauwe kleur herkennen als het blauw van de oude Kieft, zo blijft deze kleur toch een beetje behouden. Naast een frisser uiterlijk heeft de verandering van kleurstelling ook als doel de leesbaarheid van het menu te vergroten. Het contrast tussen de tekst en de achtergrond is verhoogd, waardoor de tekst beter leesbaar moet zijn.

De veranderingen van de homepage springen er misschien nog wel duidelijker uit dan die van het menu. Er zijn twee "boxjes" geplaatst die automatisch gevuld worden met respectievelijk het meest recente nieuws en de aankomende activiteiten. Deze verandering moet er voor zorgen dat het sneller duidelijk is wanneer er nieuwe berichten zijn geplaatst en wat er de komende periode voor activiteiten georganiseerd worden.

De werkgroep website is tevreden met het resultaat en hoopt de bezoeker van de site hiermee van dienst geweest te zijn. De komende periode zullen de werkgroepleden de site verder onder de loep nemen op zoek naar verdere verbetering. Mocht u hiervoor suggesties hebben, dan nodigen we u van harte uit deze kenbaar te maken. Dit kan door gebruik van het contactformulier.