Open Boerderijdag met vogelijkpunt bij boer Jan Rutte

Datum: 26-03-2012
Bron: Werkgroep Polder Westzaan

Op zaterdag 31 maart vindt opnieuw de jaarlijkse Open Boerderijdag plaats bij de biologische natuurboer Jan Rutte aan het Westenwindpad te Zaandam. Het erf en de stallen zijn geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Jan kan u alles vertellen over biologisch boeren, zijn dieren en het runnen van zijn boerenbedrijf. Daarbij heeft hij de weidevogels zeer hoog in het vaandel staan.

Op het boerenerf zullen tevens informatiestandjes zijn van (o.a.) de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek", Vereniging Ongeschonden Behoud Westzijderveld (OBW) en Staatsbosbeheer. Naast het vee, nu vaak met jonge dieren, dat in de stallen te bekijken is, zal er achter de boerderij door de Vogelbeschermingswacht een vogelkijkpunt worden ingericht met zicht op de vele weidevogels die zich op het land van Jan Rutte bevinden. De broedtijd is inmiddels immers weer begonnen. Leden van de Werkgroep Polder Westzaan en de Pers-en Propaganda Commissie zullen u het nodige kunnen vertellen over de aanwezige vogels en deze laten zien via de opgestelde telescoopkijkers. Ook is het momenteel de trektijd van vogels waardoor verrassende waarnemingen niet uit te sluiten zijn.

Het is dus zeker de moeite waard om tijdens uw fietstochtje even via het mooie Westenwindpad te gaan en de boerderij van de familie Rutte te bezoeken, te bereiken via de Westzanerdijk of via de wijken Westerwatering te Zaandam of Westerkoog te Koog a/d Zaan.