Wandelen over Water op 27 & 28 mei

Datum: 25-05-2012
Bron: Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek", PPC

Voor de echte wandelaars over water en natuurliefhebbers houdt Staatsbosbeheer ook dit jaar tijdens de Pinksterdagen weer het bekende evenement Wandelen over water in het Guisveld.

Informatiekraam in 2011; ©Rob Koeman

De route is 4 km lang en de eilanden en percelen zijn soms met elkaar verbonden door tijdelijke bruggen. Het onverharde pad (stevige schoenen of laarzen aanbevolen) voert door rietpercelen en langs drassige moerasdelen. Veel vogels zullen te zien en te horen zijn. De route kan geheel zelfstandig gelopen worden. Deelname is gratis en honden zijn verboden.

Halverwege het pad staat de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" met haar informatiekraam en opgestelde telescoopkijkers. Zij kunnen u wijzen op de vele vogelsoorten en hun geluid. Ook met uw andere (vogel)vragen kunt u bij de stand terecht.

Kijken door een echte scope!; ©Jeroen Breidenbach

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. Langs de gehele wandelroute zijn uitdagende opdrachten uit te voeren die de kinderen veel kunnen leren over de natuur. Op maandag 28 mei is er voor hen ook een 'nat' evenement. In de sloot worden waterbeestjes gevangen, bekeken worden onder een microscoop en van een naam voorzien. Het is altijd spannend wat er met de schepnetjes gevangen wordt. Leden van de Natuur & Milieu Educatie E.Heimansmuseum helpen daarbij. Op het eindpunt kunnen de kinderen van hout en takken dieren in elkaar knutselen.

Op zondagavond 27 mei is er een begeleide nachtelijke tocht vanaf 22.00 uur. Een nachtelijke belevenis vol geluid van in het moeras levende vogels en dieren in het schijnsel van de maan en sterren.

De start van de route is gelegen achter station Wormerveer. Lopend onder het station door richting de oude voetbalvelden (staat aangegeven) komt u aan het startpunt van de route.

Op zondag 27 mei is de route al open om 6.00 uur voor de echt vroege vogels. Rond 17.00 uur sluit de route weer. 's Avonds is er dus de begeleide nachtwandeling. Verzamelen om 22.00 uur bij het startpunt achter station Wormerveer.

Op maandag 28 mei is het wandelpad open van 9.00 – 17.00 uur.

Voor meer informatie: kijk in de locale (dag)bladen.