Eurobird Watch 2012

Datum: 13-09-2012
Bron: Commissie Tellingen en Inventarisaties (C.T.I)

Heel Europa telt op zaterdag 6 oktober vogels. Doe jij ook mee?

Op zaterdag 6 oktober a.s. gaan we meedoen aan de Eurobird Watch 2012. Wij doen dit samen met meer dan 100 andere vogelwerkgroepen in ons land. Met z'n allen vormen we de Nederlandse inbreng van de internationale Euro Birdwatch van BirdLife International.

Tellers tijdens Eurobird Watch 2011
Tellers tijdens Eurobird Watch 2011;©Kees de Jager

In de Zaanstreek wordt op twee plekken geteld, namelijk in het noorden en in het zuiden van de streek. In het noorden staan de vogeltellers bij het fietsbruggetje tussen de Jisperdijk en de Wijdewormer. De tweede telpost is de bekende trektelpost langs het Noordzeekanaal in de Westzanerpolder.

We starten om 7.15 uur, een half uur vóór de zon opkomt en gaan door zolang er animo is.

BirdLife International is de organisatie die wereldwijd actief is voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming Nederland is de Nederlandse Partner van BirdLife International en daarmee de nationale vertegenwoordiger. In ons land zetten duizenden vrijwilligers, aangesloten bij vele lokale of regionale vogelwerkgroepen, zich actief in voor de bescherming van vogels.

Nadere informatie:

Wilt u meer informatie over de Europese vogelteldag? Of wilt u op zaterdag 6 oktober een telpost bezoeken? Stuur dan een bericht aan Els Floris.