De Nacht van de Nacht op Fort bij Krommeniedijk

Datum: 07-10-2012
Bron: Vrijwilligerswerkgroep Fort bij Krommeniedijk

Op zaterdagavond 27 oktober bruist het Fort bij Krommeniedijk van de culturele en sterrenkundige activiteiten. Dit alles gebeurt bij de verlichting van kaarsen en olielantaarns, tijdens de Nacht van de Nacht. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen en volwassenen.

In de sfeervol verlichte ruimtes maakt u kennis met kunstenaars uit de regio Zaanstreek-Waterland: verhalenverteller en zanger Fred Pruim, fluitensemble Vento Argento en muziek en dans onder leiding van Neel Greven. De geheimzinnige sfeer tijdens de Nacht van de Nacht nodigt ertoe uit de adventure game Spion in de Stelling te spelen. In de kantine staat naast koffie, thee, fris en koek voor de gelegenheid ook warme chocolademelk klaar.

Op de sterrenkundige informatiemarkt staan de kijkers van Technolyt opgesteld, naast allerlei andere hulpmiddelen. U kunt er uw vragen stellen, boeken aanschaffen en kennismaken met apps als StarWalk. Bij goed weer nodigen enkele amateur-astronomen u uit om met hen naar de sterrenhemel te kijken. Sterrenkundedocent Maarten Breggeman geeft toegankelijke lezingen over o.a. het marswagentje Curiosity, dat zelfs via Twitter te volgen is.

Het Fort bij Krommeniedijk is op 27 oktober open van 19:00 tot 23:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 2,- kinderen tot 12 jaar en Beschermers van Landschap Noord-Holland gratis op vertoon van de Beschermerspas. Het fort ligt aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlak bij het kerkje van Krommeniedijk. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op www.fortbijkrommeniedijk.nl.