Tuinvogeltelling staat weer voor de deur !

Datum: 16-01-2013
Bron: Vogelbescherming Nederland

Komend weekend is het weer zo ver: Vogelbescherming Nederland organiseert voor de 10e keer op rij de Nationale Tuinvogeltelling. Tel in het weekend van 19 en 20 januari een half uur lang alle vogels die in de tuin zitten en geef dit door op www.tuinvogeltelling.nl. Op die manier leer je de vogels in je achtertuin kennen en help je Vogelbescherming bij onderzoek naar vogels. Zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen. Vogelbescherming stelt aan hand van deze resultaten de Nationale Tuinvogel Top 10 op.

Het is niet nodig om alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt een handje met de speciale website www.tuinvogeltelling.nl. Hier staan de verschillende soorten tuinvogels omschreven, met afbeelding en met geluid. Vogelbescherming is ook op zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur bereikbaar voor alle vragen over de Tuinvogeltelling en tuinvogels. Deelnemers kunnen bellen met 030-6937700 of mailen naar info@vogelbescherming.nl.

Wie al een paar dagen van te voren begint met voeren, zal komend weekend genoeg vogels in de tuin aantreffen. Zeker nu de temperaturen rond het vriespunt liggen, trekken de vogels weer naar de tuinen op zoek naar voedsel.

Vorig jaar namen zo’n 40.000 mensen deel aan dit evenement. De top 3 bestond toen uit huismus, koolmees en merel.