Doorstart Werkgroep Stadsvogels

Datum: 8-2-2013
Bron: werkgroep Stadsvogels

Al enige tijd ontbreekt binnen onze vereniging een actieve werkgroep Stadsvogels. In het verleden is hierin veel activiteit geweest maar helaas de laatste tijd niet meer. Deze werkgroep mag eigenlijk niet ontbreken bij een Vogelwacht met dermate een groot oppervlak aan stedelijk gebied. In het bestuur en bij anderen binnen de vereniging wordt dit als een gemis ervaren. De bestuursleden Henriëtte Nool en Arjan van Poecke hebben besloten om de mouwen op te stropen en deze werkgroep een nieuw leven in te blazen.

Inmiddels zijn er al gesprekken geweest met verschillende mensen die in het verleden betrokken geweest zijn bij de werkgroep en mensen van de gemeente Zaanstad. Bij iedereen die wij hebben gesproken en is er veel enthousiasme. Wij hebben er zin in en gaan proberen om leuke initiatieven van de grond te krijgen. Eén van die initiatieven is het beschikbaar stellen van (zelfgemaakte) nestkasten aan bewoners van ons werkgebied. Meer informatie hierover staat op de pagina van onze werkgroep.

We zoeken ook direct mensen die willen helpen om iets moois neer te zetten en de stadsvogels, daar waar nodig, te kunnen helpen. Mocht je zin hebben om een bijdrage te leveren dan ben je van harte welkom! Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen via de website (contactgegevens zie: werkgroep Stadsvogels).