Open Dagen Fort bij Krommeniedijk - 9 en 10 maart

Datum: 16-02-2013
Bron: Pers- en Propaganda Commissie (P.P.C.)
Foto: ©Kees de Jager

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart ontvangt het Fort bij Krommeniedijk een gevarieerd publiek. Vogelaars, liefhebbers van historisch erfgoed, gezinnen met kinderen: iedereen is op genoemde dagen welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Inundatie bij Fort KrommeniedijkEnkele weken eerder zet Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water. De plasdrassituatie die zo ontstaat, trekt honderden vogels aan die hier op krachten komen voor ze doorvliegen naar hun broedgebied. Leden van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" houden een lijst van gesignaleerde vogelsoorten bij en informeren het publiek over de vogels die te zien zijn zoals kuifeend, wintertaling, pijlstaart, wulp, grutto, bonte strandloper en slechtvalk om er maar een paar te noemen. Het zien van 50 à 60 vogelsoorten op één dag hoort zeker tot de mogelijkheden.

Nieuw dit jaar is de deelname van Cameraland uit Alkmaar, naast o.a. de informatiestand van de Vogelwacht zelf. Deskundigen van deze fotospeciaalzaak zijn aanwezig met diverse camera's, verrekijkers en telescoopkijkers. Ze geven bezoekers graag uitleg en advies over de mogelijkheden van hun materiaal.

Liefhebbers van historisch erfgoed kunnen een kijkje nemen in het fort. Binnen staan gidsen klaar om van alles over het gebouw en zijn bewoners te vertellen. Een rondleiding is ook voor kinderen de moeite waard. Zij kunnen een speurtocht doen of deelnemen aan de interactieve game 'Spion in de Stelling'.

De toegang tot het fortterrein kost € 2,-- (kinderen tot 12 jaar gratis). Honden kunnen helaas niet worden toegelaten.
U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Kijk voor meer informatie op www.fortbijkrommeniedijk.nl of volg de publicaties in de locale (dag)bladen.