Foto-expositie Zaanse Steltlopers

Datum: 02-03-2013
Bron: Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" P.P.C.

Kinderen op stelten zie je tegenwoordig niet veel meer in het straatbeeld of het moet in het kindercircus zijn. Onder de vogels zijn ook diverse soorten aangemerkt als 'steltloper'. Deze groep vogels bevat veel van onze bekende weidevogels zoals kievit, grutto en scholekster, maar ook vogelsoorten die veelal langs de kust voor komen. Er zijn vogels die erg lange stelten hebben, maar ook tamelijk korte. De lange stelten van de grutto kunnen bij het paren danig in de weg zitten

Scholekster
Scholekster ©Kees de Jager

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" laat via haar nieuwe foto-expositie de diverse soorten steltlopers zien. Naast foto's van de bekende 'Zaanse' weidevogelsoorten, worden ook soorten getoond die minder bekend zijn zoals de kleine plevier en bosruiter.

De foto-expositie Zaanse Steltlopers is te zien vanaf 3 maart tot 26 april in het Bezoekerscentrum Het Twiske, Noorderlaaik 1, Oostzaan.
De openingstijden van het Bezoekerscentrum zijn; dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur, zondag(middag) van 12.00 – 16.00 uur. Op maandag en zaterdag gesloten, alsmede tijdens feestdagen (met uitzondering van 2e Paas- en 2e Pinksterdag).

Wij hopen met deze nieuwe expositie de verschillende steltlopersoorten op mooie wijze te kunnen laten zien. Alle getoonde foto’s zijn gemaakt door leden van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek". In maart en april komt het (vogel)leven in Het Twiske weer volledig tot 'bloei' en laten de vele riet- en zangvogels weer van zich horen. Het mooie vogelrijke Twiske en het Bezoekerscentrum zijn dan in die periode zeker een bezoekje waard!