Midzomernacht op fort bij Krommeniedijk

Datum: 19-06-2013
Bron: Persbericht Werkgroep Fort bij Krommeniedijk

Midzomernacht

Vier op 21 juni de langste dag van het jaar en kijk mee hoe de nacht invalt vanaf het fort bij Krommeniedijk. Neem op deze sfeervolle natuur- en foto-avond je camera mee, bekijk schitterende natuurfoto's en woon enkele korte lezingen bij. Het evenement is een samenwerking van Landschap Noord-Holland, Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek", Staatsbosbeheer en Cameraland.

Licht en muziek

Terwijl de schemering valt wordt het fort fee&eacut;riek verlicht met vuurkorven en olielampen. Muziekgroep De Trawanten van Banjaert maakt het extra gezellig. Medewerkers van het fort zorgen voor hapjes en drankjes, waarvan de opbrengst naar het fort gaan. Verspreid door het gebouw hangen natuurfoto's en HDR-foto's van Jos Dekkers, Joke Stuurman, Michiel Buijse en Sander Poppe. Ook is de Vogelbeschermingswacht met een stand aanwezig.

Lezingen en excursies

Vanaf 20.00 zijn er diverse lezingen van ongeveer 25 minuten: Welke kijker is voor mij de beste (Wietze van Hezel), Landschapsfotografie (Sander Foppe), HDR-fotografie (Michiel Buijse), Vogelfotografie (Jos Dekkers), Nachtvlinders (Joke Stuurman) en Vleermuizen. Natuurgids Edwin Kapitein geeft deze avond unieke rondleidingen door de oeverlanden van de Crommenije. Ook de aan de lezing over nachtvlinders is aan een excursie gekoppeld.

Demonstraties

Tijdens het midzomernachtevenement zijn diverse demonstrateurs van verrekijkers, telescopen en fotoapparatuur aanwezig. Bezoekers kunnen kennismaken met bijzondere objectieven als Tamron SP, Carl Zeiss Touit en het Lensbaby systeem. Ook kunnen bezoekers Gradual filters proberen en kijkers testen van Leica, Bushnell, Swarovski, Zeiss, Bynolyt en Eye Witness. Redged statieven worden aangeboden met interessante kortingen.

Het fort bij Krommeniedijk (Lagendijk 22, Uitgeest) is vrijdag 21 juni open van 19.00 tot 01.00 uur. De toegang bedraagt €2,- per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis), catering is aanwezig. Voor meer informatie: www.fortbijkrommeniedijk.nl