De Kieft van september#

Datum: 31-08-2013
Bron: redactie De Kieft

Omslag De Kieft September

Begin september komt de Kieft weer uit voor onze leden. Ook deze keer is het een editie geworden met het maximum van 66 pagina's boordevol informatie, verslagen en aankondigingen. Zo wordt het eerste broedgeval in de Zaanstreek beschreven van de boomklever dit jaar, het redden van een broedende huismussenkolonie onder het dak van het gemaal Soeteboom aan de Hogendijk te Zaandam en een inventarisatieverslag van de gehele Polder Westzaan voor wat betreft de roerdomp en snor. Dat zijn aangewezen soorten in het kader van Natura 2000 voor deze polder.
Onze Werkgroep Roofvogels en Uilen komt met een eerste verslag van de (ring)resultaten van de Zaanse roofvogels en uilen in 2013.

De aankondigingen betreffen voornamelijk alle activiteiten (zie ook de volle activiteitenkalender) van onze vereniging die na de vakantieperiode vanaf september weer opgestart gaan worden.

Enkele andere uitermate lezenswaardige en interessante artikelen zijn:

  • Meldpunt verstoring vogels in de Zaanstreek gewenst!
  • 'Liesbeth' het 100-ste jonge steenuiltje in de Wijdewormer is geringd dit jaar
  • Nog maar 3.000 huismussen zijn in 2013 geteld in de Zaanstreek
  • Opmerkelijke 'vogelzaken' in de Zaanstreek in april en mei
  • Het artikel Fazantenmoordenaars van onze gastschrijver en lid Cor van Dongen
  • De vaste rubrieken 'Zaanse vogels in vogelvlucht' van Marcel Boer (deze keer over mussen en spreeuwen) en deel 13 van de rubriek 'Vijftig jaar vogelwaarnemingen in de Zaanstreek' met behandeling van de buidelmees en appelvink

Kortom, er staat ontzettend veel (Zaans) vogelnieuws in onze nieuwe Kieft-editie!