Subsidie toegekend aan Werkgroep Stadsvogels!

Datum: 17-12-2013
Bron: Arjan van Poecke, Werkgroep Stadsvogels

In 2011 heeft Vogelbescherming Nederland (VBN), met hulp van de Postcode Loterij, het IJsvogelfonds opgericht. Werkgroepen met leuke ideeën en initiatieven konden (en kunnen) deze met uitvoeringsplan indienen bij genoemd fonds. Onze Werkgroep Stadsvogels heeft dat de afgelopen zomer gedaan en bericht gekregen dat er een subsidie aan haar wordt verleend!

Wat wij als werkgroep belangrijk vinden is, dat de jeugd zich bewust wordt van de vogels en natuur om zich heen. Ons idee is dat wij een kunstenaar een schoolplaatposter laten maken met daarop stadsvogels in een Zaanse stedelijke omgeving. Een en ander moet worden getekend in de sfeer van de schoolplaten van de schilder Marinus Adrianus Koekkoek die in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw in alle lagere schoolklassen in Nederland hingen.

Het is onze bedoeling van de poster een groot aantal afdrukken te maken en deze aan alle basisscholen in de Zaanstreek aan te bieden. Daarbij zullen wij als werkgroep ook iets vertellen over onze stadsvogels, bijvoorbeeld dat het niet vanzelfsprekend is dat wij ze om ons heen hebben.

Wij hebben inmiddels een kunstenaar gevonden die de poster graag voor ons wil maken en kijken uit naar zijn eerste (schets)tekeningen. Hopelijk wordt de poster een succes en hangt hij straks in heel veel klaslokalen van Zaanse basisscholen!