Poelboerderij - vette vogeldag

Datum: 27-12-2013
Bron: persbericht De Poelboerderij

Kom ook naar die razend populaire vette vogeldag op zondag 5 januari 2014 !

Vettige vetbollen en smeuïge pindasnacks maken, pindaslingers rijgen en nog veel meer! In samenwerking met Natuurmonumenten organiseert De Poelboerderij in Wormer op zondag 5 januari a.s. voor jongens en meisjes van 4-12 jaar weer die Vette Vogeldag van 11.00 tot 15.00 uur. Dit met een vrije inloop. Ouders en grootouders zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom !

Vogels in de winter

Het is niet altijd even gemakkelijk voor vogels om 's winters hun kostje bij elkaar te scharrelen. Wanneer het buiten vriest en er een dik pak sneeuw ligt kunnen ze best wat gebruiken. Vogels laten zich dan juist graag verwennen met in de tuin opgehangen vetbollen, pindasnoeren en andere lekkernijen. Probeer het maar eens door een mezenbol op te hangen en te kijken hoeveel vogels er snel op af gaan.

Vogelvoer maken

Alle kinderen kunnen deelnemen aan de verschillende activiteiten. Materiaal om die lekkernijen te maken is voldoende aanwezig. Die lekkernijen worden, met dank!, voor de zesde keer gratis aangeboden door dierenspeciaalzaak Rentenaar in Wormer.

Vogelrace van 11.00-15.00 uur

Buiten spelen en bewegen is goed voor de gezondheid van kinderen. Zet je vogel-masker dan ook op en doe mee met de Vogelrace. Een spel, waarbij het om snel reageren gaat en dat uiteindelijk ook een winnaar oplevert. Hoe?, dat wordt duidelijk uitgelegd.

Locatie en kosten

Je kunt van 11.00 tot 15.00 uur starten bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij, Veerdijk 106 te Wormer. Tel. 075-6219100. Van te voren aanmelden is niet nodig, even inschrijven wel. Leden van Natuurmonumenten en Vrienden van de Poelboerderij betalen €6,00 en niet leden € 9,00.

Speciaal verzoek !

Tijdens eerdere jeugdnatuurdagen ontstond er rond en om de Poelboerderij een gigantisch parkeerprobleem. Probeer dan ook zoveel mogelijk op de fiets te komen. Dank U wel !