Zaanse Mussentelling 2014

Datum: 31-3-2014
Bron: werkgroep stadsvogels

Mussen tellen

Omdat het in veel delen van Nederland helemaal niet zo goed gaat met de huismus organiseert de werkgroep stadvogels van Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek", net als vorig jaar een Zaanse mussentelling. De doelstelling is het monitoren van de populatie huismussen in de Zaanstreek. Mocht blijken dat de aantallen in bepaalde delen van de streek achteruit gaan, dan zullen zij onderzoeken of er iets gedaan kan worden om die daling tegen te gaan.

Deelnemen

Huismussen kolonie op een oud Hollands dak
Huismussen kolonie op een oud Hollands dak
© Arjan van Poecke

Iedereen die mee doet aan de mussentelling doorkruist begin april met de fiets twee keer zijn of haar wijk en tekent de aanwezige mussen in op een kaart. Na afloop worden de gegevens gebundeld en ingevoerd op waarneming.nl. Ook leuk, onder de deelnemende tellers wordt een mussenhotel met zes kamers verloot!
Voor vijf wijken worden nog mensen gezocht die de mussen in hun buurt willen tellen, dat zijn: Krommenie-Oost, Peldersveld, Westerwatering Noord, Havenbuurt en Saendelft.

Het zou geweldig zijn als er ook voor die wijken tellers gevonden kunnen worden zodat de hele Zaanstreek in kaart kan worden gebracht. Dus lijkt het je leuk om in jouw buurt op zoek te gaan naar de huismussen, meld je dan aan bij de werkgroep stadsvogels via het contactformulier of bel 06-46348625