Big Day Zaanstreek - 3 mei 2014

Datum: 02-05-2014
Bron: Kees de Jager, Jeroen Breidenbach

Op zaterdag 3 mei vindt een big day plaats in de Zaanstreek. Op deze dag wordt een poging gedaan zoveel mogelijk vogelsoorten binnen 24 uur tijd te zien binnen de grenzen van het werkgebied van de Vogelwacht Zaanstreek. Op 28 april 2012 is de eerste recordpoging gedaan door Maarten Zorgdrager, Jan Willem Dekker en Jeroen Breidenbach en kwam op 87 soorten uit (91 inclusief exoten). Dit jaar wordt er door twee teams gestreden. Naast het team uit 2012, zullen nu ook Ingmar van der Brugge en Kees de Jager een team vormen.

Bij deze doen we een oproep aan alle waarnemers in de Zaanstreek om ons te helpen zoveel mogelijk soorten te zien op de dag! Dit kan gedaan worden door soorten zo snel mogelijk in te voeren op zaanstreek.waarneming.nl zodat wij deze dan op onze mobiel binnen kunnen zien komen. Als we deze soort nog niet hebben kunnen we zo snel handelen en erop af gaan. Alvast super bedankt!

Na de Big Day wordt er een verslag gemaakt dat geplaatst wordt op deze website en in de Kieft, het blad van de Vogelwacht Zaanstreek