Wandelen over water in Het Guisveld

Datum: 25-05-2014
Bron: P.P.C.

Op zaterdag 21 en zondag 22 juni houdt Staatsbosbeheer in Het Guisveld weer het unieke Wandelen over water.

De route van dit 'natuurlijke' wandelevenement is bijna vier kilometer lang - de eilanden zijn met elkaar verbonden door tijdelijke bruggen - en u loopt onder meer door het hart van Het Guisveld. De start is achter het NS-station van Wormerveer, waarna u eerst gedeeltelijk over het speciaal voor Wandelen over water geopende Frans Marswandelpad wandelt. Halverwege het Frans Marswandelpad is de aftakking langs de rietpercelen met z'n speciale vogels en natuur. Langs het pad is informatie te vinden. De route kan geheel zelfstandig gelopen worden. Deelname is gratis. Het is verboden honden mee te nemen!

Zaterdag 21 juni

Al om 06.00 uur in de ochtend kunt u gaan wandelen door Het Guisveld, één van de stilste gebieden in de Zaanstreek. De ontwakende natuur laat op dat tijdstip zachtjes van zich horen.

Vrijwilligers van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" laten u vanaf 09.00 uur met grote telescoopkijkers de vogels van dichtbij bewonderen. Ook hebben zij een informatie- en verkoopkraam. Het lopen over trilveen, waar de orchideeën en het vleesetende plantje zonnedauw in bloei staan, is een belevenis op zich.

De wandelroute wordt 's middags om 17.00 uur gesloten.

Zondag 22 juni

Het wandelpad is op deze dag van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

Halverwege de route is een leuke en vooral natte activiteit. De kinderen worden daar namelijk uitgenodigd onderzoek in de sloot te doen met een schepnetje. De door hen gevangen beestjes worden onderzocht en al hun vragen worden beantwoord. Natuurlijk is er langs de gehele wandelroute aandacht voor de kinderen. Zo staan er uitdagende opdrachten die hen veel kunnen leren over de natuur. Bij het eindpunt kunnen de kinderen van hout en takken dierfiguren maken.

Ook op deze (zon)dag is de vogelbeschermingswacht met haar vrijwilligers aanwezig.