De Nationale Tuinvogeltelling 2015

Datum: 02-01-2015
Bron: www.tuinvogeltelling.nl & Redactie De Kieft

Op zaterdag 17 en zondag 18 januari 2015 wordt weer de Nationale Tuinvogeltelling gehouden. Doe ook mee aan dit grootste natuuronderzoek in Nederland! Iedereen kan meedoen. Er zijn een drietal simpele 'regels':

  1. Tel op 17 of 18 januari 2015 een half uur de vogels in uw tuin. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.
  2. Tel het hoogste aantal vogels van een soort die u tegelijkertijd in uw tuin ziet. Tel deze aantallen niet bij elkaar op, dan loopt u het risico een vogel dubbel te tellen.
  3. Geef uw telling door via de app Tuinvogels of via de website www.tuinvogeltelling.nl. U kunt uw telling tot uiterlijk maandag 19 januari 12.00 uur doorgeven.

Leuk om te weten:

  • 's Morgens vroeg zijn vogels het meest actief en valt er dus het meest te tellen.
  • U hoeft geen onderscheid te maken tussen vrouwtjes- en mannetjesvogels.
  • Heeft u een beetje hulp nodig bij het herkennen van uw tuinvogels? Op de website www.tuinvogeltelling.nl staan 25 van de meest voorkomende tuinvogels afgebeeld.

Resultaten

De resultaten worden tijdens de Nationale Tuinvogeltelling live bekend gemaakt op de website. Nadat u uw telling heeft ingestuurd, ontvangt u een e-mail met uw eigen telling en een link naar de website waarmee u de resultaten in de buurt kunt volgen.
Tel ook mee!

Logo AppStore

Logo Google Play