Open Dag Stichting Kalverpolder / de Kooiakkers

Datum: 30-05-2015
Bron: John van Loon, Stichting Kalverpolder

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" zal op zondag 14 juni a.s. actief deelnemen aan de Open Dag bij de Stichting Kalverpolder, waarop ook het terrein De Kooiakkers (KNNV) kan worden bezocht.

Er is een informatiestand van de VBW"Z" voor het publiek, maar vooral zullen er tijdens de rondvaarten door de polder vogelgidsen meevaren. Zij zijn de belangstellenden behulpzaam bij het kijken naar en herkennen van de vele vogels die in de Kalverpolder voorkomen. Ook voor ervaren vogelaars is dit een uitgelezen mogelijkheid om met dit interessante gebied kennis te maken. In een uurtje kunnen zeker 30 vogelsoorten worden gezien of gehoord!

Gedurende de Open Dag zijn tevens enkele andere natuurorganisaties uit de Zaanstreek aanwezig:

  • NME Zaanstreek (Natuur en Milieu Educatie);
  • KNNV Zaanstreek ( vereniging voor veldbiologie);
  • KMZ (Kontakt Milieubeheer Zaanstreek)
Excursieboot in Kalverpolder;©John van LoonDe vrijwilligers van de Stichting Kalverpolder verzorgen rondvaarten door hun prachtige polder. U kunt uitstappen(en weer instappen) op de Kooiakkers, een belangrijk onderzoeksterrein voor veldbiologie. Wandel over het Schanszicht (laarzen)pad en geniet van de weidse blik over de Kalverpolder én de Zaanse Schans vanaf de uitkijktoren

Wanneer: 14 juni a.s., van 11:00 tot 16:00
Waar: Kalverringdijk 32A (voorbij de Zaanse Schans, naast de Scouting)
Entree: gratis (ook de rondvaarten), koffie/thee e.d. tegen een bescheiden vergoeding
website: www.kalverpolder.nl

Kalverpolder uit de lucht;©Tom Kistjes