Open Dag op 18 juni in de Kalverpolder

Datum: 02-06-2017
Bron: Stichting Kalverpolder

Première van de film over de natuur in de Kalverpolder en het werk van de vrijwilligers

In 2016 zijn professionele opnames gemaakt van de rijke natuur in de Kalverpolder en het doel van het beheer en onderhoud hiervan door onze vrijwilligers. De film wordt nu, bij de start van het nieuwe werkseizoen gelanceerd. De film wordt op ieder heel uur, op groot scherm, in onze werkschuur ('de Bunker') vertoond. En natuurlijk is er koffie, thee, limonade!

Aansluitend kunt U een rondvaart maken in de Kalverpolder en een kijkje nemen op de terreinen van de Stichting aan de Kalverringdijk en 'de Kooiakkers' van de KNNV Zaanstreek- Waterland. U kunt informatie krijgen over het werk van de ca. 45 vrijwilligers die iedere week in de polder aan de slag gaan om het veenweidelandschap voor de Zaanstreek te behouden. En natuurlijk is de Kalverpolder de fraaie 'achtertuin' van de Zaanse Schans!

Excursie op de Kooiakkers ©Ed Staats

De vrijwilligers van de Stichting Kalverpolder verzorgen rondvaarten door deze prachtige polder. Aan boord vaart een gids van de Zaanse Vogelbeschermingswacht mee. U kunt uitstappen (en weer instappen) voor een rondleiding op de Kooiakkers, een belangrijk onderzoeksterrein voor veldbiologie.

Wandel over het Schanszichtpad en geniet van de weidse blik over de polder én de Zaanse Schans vanaf de uitkijktoren.

Stel eens de vraag die u altijd al wilde stellen over een vogel, een plant of over het landschap. Dus....Vaderdag is geen argument om thuis te blijven, maar neem uw (klein)kinderen mee!

U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Kalverringdijk 32A.
Op de fiets of lopend bereikt u ons over de Zaanse Schans (ca. 100 m, na de laatste molen) of per auto vanaf de Engewormer.