75 Jaar Vogelwacht "Zaanstreek" - zondag 15 april

Datum: 29-03-2018
Bron: Vogelbeschermingwacht "Zaanstreek"

Op 17 april 1943 werd de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" opgericht door een paar enthousiaste natuurmensen. Inmiddels, 75 jaar later, is het tijd om dit gezamenlijk te vieren met niet alleen leden en donateurs maar ook met andere belangstellenden.

Iedereen kan zondag 15 april vanaf 10.00 tot 16.00 uur met één van de vier boten de Kalverpolder in om onder begeleiding van een gids meer van de polder aan de weet te komen. De rondvaartboten vertrekken achter het Zaans Museum. Ook voor kinderen is dat een heel leuk vaartochtje.
Maar voor kinderen van 6 jaar en ouder is er nog meer: een echt Jeugdpark met tal van activiteiten in en bij 'de Bunker' op het terrein van Stichting Kalverpolder aan de Kalverringdijk. Om hier te komen kunt u op de fiets er naar toe of u pakt gewoon de pendelboot die vanaf ca. 10.00 uur vertrekt bij het Zaans Museum en tot ca. 16.00 uur heen en weer vaart naar dat terrein aan de Kalverringdijk.
Tenslotte is er een infomarkt achter het Museum waar diverse landelijke en lokale organisaties u informeren over vogels en natuur. Op de uitkijktoren, ook bij het Museum, staan leden met telescopen en verrekijkers om uitleg te geven over de vogels in het gebied.

Lezingen

In het Zaans Museum vinden vanaf 10.15 tot 16.00 uur in parallelsessies lezingen plaats. De Vogelbeschermingswacht is blij dat zij een aantal vooraanstaande sprekers bereid heeft gevonden om deze lezingen te verzorgen.
Ruben Smit (Vroege Vogels en De Levende Rivier), professioneel natuurfotograaf en filmer, Eric Menkveld, gebiedsmanager bij Natuurmonumenten op Texel, Arjan Dwarshuis (In de ban van de Condor), o.a. wereldrecordhouder vogels spotten en Camilla Dreef (Binnenste Buiten en ambassadeur van de Vogelbescherming) zullen interessante lezingen houden.
Onze leden en donateurs hebben als eerste deze lezingen kunnen boeken. Maar er is nog een aantal kaarten (per persoon maximaal 2 per lezing) beschikbaar. De kaarten zijn gratis en bieden een unieke kans om deze sprekers aan te horen. U kunt de kaarten tot 13 april reserveren via het reserveringsformulier op deze site. Is een lezing volgeboekt dan is dat meteen te zien.
De kaarten zijn tot 15 minuten voor aanvang op naam af te halen bij de ontvangstkraam die bij het Zaans Museum of bij slecht weer in het Zaans Museum wordt opgesteld.

We verwelkomen u graag op de verjaardag van de Zaanse Vogelwacht. Het gehele programma en meer informatie is terug te vinden in de speciale jubileum rubriek.