Grote najaarslezingen van de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek"

Datum: 23-09-2018
Bron: P.P.C.

Op zondagmiddag 14 en maandagavond 15 oktober organiseert de Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" weer twee grote najaarslezingen voor alle Zaanse natuurliefhebbers met een landelijk bekende natuurfotograaf. Als spreker komt deze keer de ook in de Zaanstreek bekende oud-beheerder van het Wormer- en Jisperveld en lid van de Vogelwacht Jan van der Geld een lezing geven over de natuur en vogels van Spanje.

Locatie lezingen

  • Zondagmiddag 14 oktober, aanvang 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) in het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533, Assendelft.
  • Maandagavond 15 oktober, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in De Stoomhal, Pakhuisplein 44, Wormer. Dit zalencentrum is in één van de pakhuizen langs de Zaan nabij de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer.

Toegang

Leden en donateurs van de Vogelbeschermingswacht hebben vrij entree op vertoon van de toegangskaart, anderen betalen slechts € 2,-- aan de zaal.

Jan van der Geld

Vale gier ©Jan van der Geld

Vale gier ©Jan van der Geld

Jan van der Geld is een uitermate kundig natuurfotograaf die tevens lid is van enkele natuurfotografenorganisaties. Zijn lezing wordt een reis door Spanje met z’n steppes, siërra's en dehesa's (graslanden met kurk- en steeneiken). Deze diversiteit aan gebieden en landschappen zijn een bezoek waard en zeker in een nat voorjaar zijn de steppes bont gekleurd van de bloemen.

Grote- en kleine trappen, grielen, zandhoenders, bijeneters, grauwe kiekendieven en diverse soorten leeuweriken bevolken deze steppes. In de berggebieden zijn veel gieren te vinden waaronder de veel voorkomende vale gier, maar ook de lammergier, de blauwe rotslijster en de rotszwaluw.

Jan van der Geld heeft deze overweldigende natuur in Spanje al meerdere keren bezocht en gefotografeerd en laat dit graag zien in beide lezingen.