Wandelen over water in het Guisveld

Datum: 4 juni 2019
Bron: PPC en Staatsbosbeheer

Ontdek deze Pinksterdagen één van de stilste gebieden van de Zaanstreek, het Guisveld. Slechts twee dagen per jaar is dit natuurgebied toegankelijk.

Data

Zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) van 6.00 tot 16.00 uur
Maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) van 9.00 tot 16.00 uur

Wandelen, de informatiestand en activiteiten voor kinderen

Loop op eigen gelegenheid de wandelroute dwars door het Guisveld. Het pad voert je afwisselend door een landschap van rietlanden, bloemrijke weiden, slootjes en langs veel (riet)vogels. Vlotbruggen verbinden de diverse eilandjes tijdelijk met elkaar. Op één plaats vindt het échte wandelen over water plaats, een mooie ervaring!

Wandelen over water

Het échte wandelen over water (bron: Staatsbosbeheer)

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" heeft op beide dagen vanaf 9.00 uur een informatie- en verkoopstand ingericht. Hier kan even worden uitgerust en kunnen via opgestelde telescoopkijkers vogels van dichtbij worden gespot. Leden van de Vogelwacht "Zaanstreek" geven u alle informatie over de natuur en vogels van het Guisveld. Kinderen mogen bij de NME Zaanstad met schepnetjes waterbeestjes vangen en onderzoeken aan de hand van kaarten wat ze opgeschept hebben. Ook kunnen de kinderen hun eigen insectenhotel knutselen.

Praktisch

  • De activiteiten zijn voor alle leeftijden
  • De wandeling en kinderactiviteiten zijn gratis, je hoeft je niet aan te melden
  • De startlocatie is achter het NS-station Wormerveer aan de Wandelweg. De start is te bereiken via de onderdoorgang van het station naar de achterzijde
  • Honden zijn niet toegestaan
  • De afstand van de wandelroute bedraagt 4 km. De route is niet geschikt voor mindervaliden, rollators, kinderwagens etc.
  • Trek stevige schoenen of laarzen aan

Vaartochten (volgeboekt)

Er worden op beide dagen ook vogelvaartochten gehouden. De kosten hiervan zijn 5 euro. Deze vaartochten zijn echter allemaal geheel volgeboekt.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen bij Staatsbosbeheer Zaanstreek via 075-6282628 of veenweiden@staatsbosbeheer.nl