Najaarslezingen: 'bottenkrakers' en andere vogels in Ethiopië

Datum: 3 oktober 2019
Bron: P.P.C.

De Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek" organiseert in oktober weer haar grote najaarslezingen. Op 13 en 14 oktober zal natuurfotograaf Marinco Lefevere uit Winkel de gastspreker zijn met een lezing over de natuur en vogels in Ethiopië.

Driekleurige glansspreeuw

Driekleurige glansspreeuw;©Marinco Lefevere

Samen met twee vrienden doorkruiste Marinco 4 weken lang dit grote Oost-Afrikaanse land. Hij zal prachtige natuur- en reisbeelden vertonen en volop vertellen over deze avontuurlijke reis! Een tocht langs oude, in rotsen uitgehakte kerken, met veel vogels zoals de fameuze 'bottenkraker', door de diepe Riftvallei, langs de vele meren tot aan het dak van Afrika in het hooggelegen noorden. Zeer bijzondere vogels en bevolkingsstammen passeren de revue tijdens Marinco zijn lezingen. Marinco: "Ethiopië is een uitermate indrukwekkend land, waarover ik u graag vertel en mooie beelden laat zien van de schoonheid, de verrassingen en de geniale natuur."

Data en lokatie

Zondagmiddag 13 oktober, aanvang 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) in het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533, Assendelft.

Maandagavond 14 oktober, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in De Stoomhal, Pakhuisplein 44, Wormer.

Entree

Leden en donateurs van de Vogelbeschermingswacht hebben vrij entree op vertoon van de toegangskaart, andere geïnteresseerden en natuurliefhebbers zijn eveneens van harte welkom en betalen slechts 2,-- euro aan de zaal.