'Natuurlijk Natuur' bij Galerie Staphorsius te Westzaan

Datum: 27-11-2019
Bron: Redactie de Kieft

Door ons Westzaanse lid Fred Eerenberg werden we geattendeerd op een mooie natuurexpositie bij Galerie Staphorsius te Westzaan. De verkoopexpositie 'Natuurlijk Natuur' is daar van start gegaan op 5 oktober en duurt nog tot en met zaterdag 28 december a.s. Het betreft alweer de tiende editie van deze expositie.

Ritme van de natuur

Ook deze keer is een boeiende collectie van beelden, tekeningen en schilderijen bijeengebracht, alle kunstwerken die zijn geïnspireerd op de natuur. Verschillende kunstenaars, zoals Jos Aanraad, Léon van der Linden en Kees van de Nes, zijn inmiddels een vaste waarde geworden. Maar ook dit jaar worden nieuwe kunstenaars verwelkomd. Zo is er werk te zien van bijvoorbeeld schilderes Ala Khonikava, beeldhouwster Hetty Heyster en glaskunstenaar Jacob Bos.
Het thema is deze keer 'Het ritme van de natuur', waarbij de jaarlijkse wisseling van de seizoenen centraal staat samen met de betekenis die dit voor plant en dier heeft.

Openingstijden

De expositie is te bekijken bij Galerie Staphorsius aan de J.J. Allanstraat 287 B te Westzaan (parkeergelegenheid voor de deur). De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 9.00-17.00 uur. Met extra zondagopeningen op 1 en 15 december van 13.00-17.00 uur.
Let op: op eerste kerstdag is de galerij gesloten, maar op (donderdag) tweede kerstdag wél geopend.