Op De Zuidpier van IJmuiden start groot onderhoud

Datum: 29 juli 2020
Bron: Bestuur VBW"Z" en Rijkswaterstaat

Vogelaars, ook uit de Zaanstreek, bezoeken nogal eens De Zuidpier van IJmuiden. Rijkswaterstaat heeft ons een persbericht gezonden over de start van groot onderhoud aan het zuidelijk havenhoofd. Rijkswaterstaat start op 3 augustus met groot onderhoud aan het uiteinde van De Zuidpier. Door de stormen van eerder dit jaar is er schade ontstaan aan de kop van het havenhoofd. Om ervoor te zorgen dat deze ook de komende jaren voldoende bescherming blijft bieden, versterkt Rijkswaterstaat voor het nieuwe stormseizoen dit deel van De Zuidpier. Hiermee is het sluizencomplex IJmuiden de komende jaren goed beschermd tegen de zee.

Afsluiting Zuidpier vanaf 3 augustus

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de gehele pier gedurende de voorbereidingen en de uitvoering van de werkzaamheden afgesloten. Vanaf 3 augustus zal de pier gedurende 12 weken (t/m 23 oktober) van maandag tot vrijdagavond gesloten zijn. In de weekenden, vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot en met zondagavond is de pier wel geopend voor publiek. Bezoekers van het gebied worden ter plekke met gele borden geït;nformeerd.

De afsluiting van maandag tot vrijdagavond 21.00 uur is noodzakelijk omdat vrachtwagens zogenaamd breuksteen (dat is natuursteen van onregelmatige vorm) tot aan het einde van de pier rijden waar deze stenen per kraan op hun plek rond de vuurtoren worden gehesen. De werkzaamheden vinden plaats van maandag t/m vrijdag tussen 6.00 uur en 21.00 uur.

Dus u kunt van 3 augustus t/m 23 oktober alleen vogels kijken op De Zuidpier van IJmuiden op zaterdag en zondag.

Werkzaamheden Zuidpier IJmuiden

Eerdere werkzaamheden aan De Zuidpier (© Rijkswaterstaat)